Köp- och leveransvillkor

Leveransvillkor

Vi på g.a.l syr upp de allra flesta av våra kläder på beställning. Genom det minskar vi svinn och plagg skapas inte om inte efterfrågan finns. När dina produkter är färdiga så skickar vi dina plagg så fort vi kan. Vanligtvis tar det mellan 3-14 dagar att få din unika leverans från oss om du bor i Sverige och 7-14 dagar om du bor utanför Sveriges gränser. Vi kan för närvarande leverera till många länder både inom och utanför Europa, men på grund av tullregler så får vi inte leverera till vissa länder utanför Europeiska Unionen. Om du har en förfrågan om huruvida vi skickar till en viss plats, kontakta oss innan du beställer. Var uppmärksam på att beställningar kan fastna i tullar och debiteras, för beställningar utanför Europeiska Unionen.

Vi skickar beställningar med spårat paket med DHL/Postnord beroende på vart de skickas. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till DHL/Postnord och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till DHL/Postnord, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med DHL/Postnord inte kan lösas, tar du kontakt med oss. Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 1 mån., brev 14 dagar), så fakturerar vi dig 350 kr för vårt arbete med hantering av varorna. Kontrollera gärna dina varor när du fått dem. Om du upptäcker att ett plagg levererat av oss till dig är defekt, bör du snarast möjligt kontakta oss med ett formellt klagomål.

Fraktkostnaden för en beställning debiteras efter den faktiska vikten - detta sker automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas i kassan. Prissättning sker efter postens portotabell för brev och paket. Vid ordervärde överstigande SEK1000 bjuder vi på fraktkostnaden inom Sverige och order över SEK1500 inom Europa. Vi måste dessvärre alltid debitera för frakt utanför Europeiska Unionen.

Ångerrätt/Reklamation

Självklart får du byta ett plagg om det inte passar. Vi uppmuntrar er dock att kolla in våra måttabeller innan ni beställer så ökar vi chansen att slippa onödiga transporter. Tveka inte att höra av er om ni vill ha hjälp med storlekar. 

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande oss så snart som möjligt om du vill returnera eller byta din vara, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits.

Eftersom du har möjlighet att beställa plagg med speciella önskemål från oss på g.a.l så vill vi att ni skall vara medvetna om att distansavtalslagen inte gäller dessa specialbeställda varor. Vi är däremot öppna för en kommunikation om du inte är nöjd med dina plagg, hör av dig omgående för returförfrågan eller om du vill ha ditt plagg justerad.

Vi stävar alltid efter att förbättra kvalitén på våra kläder. Vi uppmuntrar därför alltid er att kontakta oss om ni känner att något i plaggen har en brist som ni tror vi kan förbättra. Du har 1 års garanti på de produkter du köper av oss. Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten så kommer vi erbjuda justering av plagget alternativt skicka ett nytt till er om plagget inte går att laga, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador som du själv åstadkommit. Du betalar själv returfrakten. För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.

Färger

Vi kan inte garantera att färgerna i webbshopen i detalj återspeglar produktfärgerna. Färgerna kan återspeglas på olika sätt beroende på till exempel din dator eller telefonskärm, grafikkort och datorns inställningar. Vi strävar alltid efter att fotografera i olika miljöer och på olika kroppsformer för att så sanningsenligt som möjligt guida våra kunder.  

Minimiorder

Vi har inget minimiorder-belopp. Vill ni beställa en Scrunchy så får ni gärna det. 

Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med oss, kontakta oss via e-mail. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/