Om oss

green.active.lifestyle Nordic AB är ett syster-ägt företag baserat i Sverige som producerar tränings- och strandkläder för kvinnor och barn.

Vi hade en mycket tydlig vision när vi startade vårt företag. Vi ville inte bli ytterligare ett modeföretag som påverkade miljön, djur eller människor på ett negativt sätt. Istället ville vi göra allt för att skapa ett hållbart varumärke som kontrollerar produktionen i allt från val av tyger till den punkt då kunderna får plagget i handen. Vi har nu byggt vårt företag med den visionen i åtanke genom alla beslut vi genom processen tar. All vår produktion är centrerad till vår lokala studio i Gränna, Sverige. Allt det tyg vi använder är tillverkat av ECONYL® 100% regenererad nylon, skapad av återanvända material som övergivna fiskenät och annat nylonavfall.

Kollektionerna gjorda av g.a.l - green.active.lifestyle är utvecklade för att passa alla aktiva och miljömedvetna kvinnor och barn och alla unika kroppar. Med ett stort storleksintervall plus en unik möjlighet att skräddarsy kläder siktar vi på att alla ska känna sig bekväma och vackra i plaggen från oss.

Vi vill inspirera till en livsstil i rörelse men också till en grönare planet och därigenom skapa en framtid för våra barn och barnbarn.

Vi som driver g.a.l - green.active.lifestyle vill uppmuntra er om att komma med önskemål, synpunkter och inspiration för att vi ska kunna känna att vårt företag är i ständig rörelse mot ett ännu mer miljömässig och socialt hållbar klädproduktion.

Vi rekomenaderar alla att tvätta plagg skapade av polyamid eller andra plastbeaserade material i Guppy Bags eller liknande tvättpåse. Detta för att unvika mikroplaster att ta sig ut i våra vattendrag, sjöar & hav.

Läs mer om mikroplaster under länken nedan. 

Microplastics 101 - Econyl